Aftellen

vrijdag 7 mei 2010

Dag 8: Zwemmen met manatees en bezoek Magic Kingdom

Vanochtend vroeg ging om 5 uur de wekker. Te vroeg om op te staan, wil nog even blijven liggen. Om half 6 toch maar op gestaan. Spullen gepakt en richting Bird's Underwater. Daar waren we iets te vroeg de mensen van het bedrijf waren zelf nog niet aanwezig.
Om 6.15 uur konden we naar binnen daar kregen we een wetsuit en flippers (snorkel en masker hadden we zelf meegenomen). Na een korte uitleg konden we de boot in en het water op. Al vrij snel zagen we een klein groepje manatees en mochten we het water in. Het water was erg troebel maar we hebben ze toch goed kunnen zien.
Na een tijdje in het water gingen we weer verder op zoek. Omdat we met een stuk of 13 mensen waren was het nodig dat we minimaal 2 manatees zouden vinden anders was het te druk.
We hebben nog een aantal keren manatees gespot maar het was er steeds maar eentje of het groepje zwom weg van de boot.
Op de weg terug naar de haven vonden we alsnog drie manatees waarvan 1 jonkie. Het water hier was ook een stuk helderder zodat we ze onder water goed konden zien.
Met een wegwerpcamera wat foto's gemaakt.
Rond half 12 waren we terug aan land. Nog even gewacht tot de dvd van de tocht klaar was en daarna weer in de auto richting Orlando.
Na een korte stop bij ons motel zijn we richting Magic Kingdom gegaan. We kwamen daar rond 3 uur aan. Er was net een parade begonnen dus wij hebben die tijd gebruikt om richting Tomorrowland te gaan en een paar attracties te doen. Het was vrij druk maar de wachttijden vielen erg mee. Spacemountain was 50 min. en daar hebben we een Fastpass voor kunnen halen. Een maal terug bij Spacemountain hadden ze een technisch probleem dus ze gingen de attractie sluiten. Bij de uitgang wel een nieuwe Fastpass gekregen die we de komen week een keer kunnen gebruiken om alsnog in Spacemountain gegaan. Verder alles in Tomorrowland kunnen doen. Hierna een rondje Mickey's Toon Town gedaan en daarna in It's A Small World, The Many Adventures of winnie The Pooh en Mickey's Philermagic.
Omdat we vandaag al vroeg op waren besloten we om niet tot sluitingstijd te blijven. Rond 7 uur het park verlaten en iets gaan eten.
Morgen naar Universal Studios.

3 opmerkingen:

  1. Dan haal je wel alles uit zo'n dag zeg, heerlijk.

    Geniet van de vakantie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Magic Kingdom! Yeah!

    Goede uitvinding die fastpass. Ik heb nooit begrepen waarom ze dat in Nederland niet hebben.

    jammer dat je er geen gebruik van kon maken, gelukkig hebben jullie wel een nieuwe gekregen bij de uitgang!

    Hopelijk is volgende keer geen storing en kunnen jullie genieten van de Spacemountain.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Debby en Mitchel,

    Zo te zien hebben jullie veel lol in Amerika!
    Wat schattig zijn de dolfijnen! Debby, het is een beetje laat maar nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag!

    Nog heel even genieten, dan zien we elkaar weer op de DaCosta! Groetjes, Derya.

    BeantwoordenVerwijderen